Annons

WHO: 150.000 nya coronafall på ett dygn

Omkring 150.000 nya fall av coronasmittan har konstaterats det senast registrerade dygnet. Det är det högsta antalet nya fall sedan pandemins början, meddelar WHO.

Hälften av de nya fallen har registrerats i Nord- och Sydamerika, som anses utgöra centrum för utbrottet just nu. En stor andel av de nya fallen har även konstaterats i södra Asien och i Mellanöstern, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens i Genève.

”Världen befinner sig i en ny och farlig fas. Många människor är utleda på att stanna hemma, vilket är förståeligt. Men viruset sprids snabbt”, säger han.

Närmare 8.530.000 fall av smittan har registrerats i världen sedan utbrottets början, enligt amerikanska Johns Hopkins University, som sammanställer officiell statistik över pandemin. Nästan 455 000 människor har avlidit i sviterna av covid-19.

Värst drabbade av pandemin är USA, med 2.197.000 registrerade fall av smittan och 118.500 döda, samt Brasilien med 978.000 smittade och 47.700 döda, enligt Johns Hopkins.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?