Annons

WhatsApps medgrundare lämnar

WhatsApps medgrundare Brian Acton kommer att lämna bolaget för att dra igång en ideell verksamhet, enligt ett inlägg på Facebook.

”Det är något som jag har tänkt på ett tag och nu är det dags att bara fokusera och utföra”, skrev Brian Acton.

Brian Acton drog igång WhatsApp 2009 tillsammans med dess befintliga vd Jan Koum. Meddelandetjänsten blev snabbt en global succé och plockades upp av Facebook för mer än 16 miljarder dollar 2014.

Efter Facebook-uppköpet har Brian Acton fortsatt jobba på WhatsApp genom att leda ingenjörsgruppen på bolaget, enligt tekniksajten Recode.

Källor med insyn sade till en annan tekniksajt, Venturebeat, att Brian Acton lämnar i november. Han överför då sina uppdrag till de andra ingenjörerna inom WhatsApp.

Brian Acton uppskattas ha en förmögenhet på 6,5 miljarder dollar, enligt Forbes.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?