Annons

Wescs dotterbolag ansöker om rekonstruktion

First North-listade klädbolaget Wesc ansöker om rekonstruktion för sitt dotterbolag We International AB.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Trots de insatser som gjorts har inte bolaget till fullo lyckats vända den negativa trenden i We International AB och ansöker därför om företagsrekonstruktion för att skapa förutsättningar att vända verksamheten som i grund och botten är god", heter det där, efter en redogörelse om bland annat arbete med bolagets finansiella och likvida ställning under en lång tid.

"Utmaningarna i förflyttningen av den distributörsdrivna affärsmodellen har varit stora för bolaget då den varit en betydande del av verksamheten. Arbetet med att ersätta distributörer med återförsäljare, direktförsäljning och agentavtal har tagits stegvis men inte kunnat täcka upp i samma takt som tappet", skriver Wesc.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?