Annons

Wesc når överenskommelse – gör företrädesemission

Wesc har nått en överenskommelse med sin största borgenär avseende sina långfristiga skulder, villkorad av en företrädesemission.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Överenskommelsen med borgenären innebär bland annat att bolaget förvärvar dotterbolaget We Internationals räntebärande skulder som utgjort drygt 80 procent av dotterbolagets skulder. 

Genom överenskommelsen får Wesc WESC -1,56% Dagens utveckling möjlighet att ytterligare rensa koncernens balansräkning och därmed skapa goda förutsättningar för framtiden och samtliga koncernbolags utveckling, heter det.

I och med uppgörelsen beräknas dotterbolaget få möjlighet att göra en ackordvinst om totalt cirka 32 miljoner kronor, eller 75 procent av samtliga skulder i ett kommande offentligt ackord. 

Styrelsen har för avsikt att inom kort kalla till en bolagsstämma och besluta om en företrädesemission. De största aktieägarna, som representerar cirka 60 procent av utestående aktier och röster, har förbundit sig att rösta för och teckna sin pro rata-andel i företrädesemissionen som för närvarande bereds. Mer information om företrädesemissionen samt kallelse till den extra bolagsstämman kommer att offentliggöras separat.

Avsikten är att Wesc-koncernen ska bli fri från räntebärande skulder efter att rekonstruktionen av dotterbolaget We International avslutats och företrädesemissionen har genomförts. 

Wesc kommer i samband med denna uppgörelse och pågående rekonstruktion att flytta verksamhetsområdena design och produktion till kontoret i New York. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?