Annons

Wesc halverade försäljningen

Klädmärket Wesc redovisar en nettoomsättning på till 3,3 miljoner i 2020 års andra kvartal (6,6), framgår av delårsrapporten.

Wesc WESC +0,33% Dagens utveckling s rörelseresultatet uppgick till -4,6 miljoner kronor (-6,2) och resultatet efter skatt uppgick till -7,4 miljoner kronor (-8,2), motsvarande 0,00 kronor per aktie (-0,01).

Bruttomarginalen pressades av utförsäljning av föregående säsongs lager och sjönk till 21,2 procent (37,9). Eget kapital uppgick till -2,6 miljoner kronor (-21,8). Soliditeten var negativ i koncernen och 69,0 procent (42,6) i moderbolaget. 

Koncernens likvida medel uppgick till 4,6 miljoner kronor den 30 juni 2020 (15,9). 

”Som kommunicerade i samband med Q1 rapporten så har inga cancelleringar skett med anledning av Covid-19, däremot har det inneburit att kunder har begärt senare leveranser. Det allmänt utmanade klimatet och fördröjningarna har även inneburit att delar av vår/sommarkollektionen ej har kunnat säljas till fullpris”, skriver Wesc. 

Försäljningen i andra kvartalet minskade med 50 procent jämfört med samma period föregående år. 

”Både vi och större andelen av våra kunder har påverkats starkt negativt av rådande situation vilket förklarar den stora avvikelsen”, skriver bolaget.

Aktiviteter för att minska kostnaderna pågår fortlöpande och de fasta kostnaderna låg nästan 30 procent lägre i kvartal två jämfört med samma period 2019. 

”Rörelseresultatet visar en lägre förlustnivå än kvartal två 2019. Genom omfördelning av resurser, personalneddragningar och permitteringar samt reducering av övriga fasta kostnader förväntar vi se en fortsatt kostnadsminskning”, skriver Wesc.

”Större delen av bolagets totala försäljning sker i dagsläget på den nordamerikanska marknaden vilken varit mer eller mindre helt stängd under hela det andra kvartalet”, skriver vd Joseph Janus.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?