Annons

Wells Fargo sänker prognos för USA:s tillväxt

USA:s ekonomiska tillväxt verkar vara positiv igen. Nylig data tyder på att ekonomin nådde botten i maj och att BNP bör visa en robust uppstuds under tredje kvartalet. 

Foto:JULIENNE SCHAER, JULIENNE SCHAER, JULIENNE SCHAER

Men storbanken Wells Fargo reviderar ändå ned sin BNP-prognos för tredje kvartalet. Detta på grund av den senaste tidens tilltagande uppgång i antalet coronafall i USA och som lett till att vissa delstater pausat öppningsprocessen eller infört vissa måttliga nya begränsningar, skriver banken i ett kundbrev.

De noterar att statistiken över USA:s BNP-utveckling, som släpps i slutet på månaden, bör visa att produktionen störtdök med runt 35 procent under andra kvartalet.

Prognosen för tredje kvartalet har sänkts till en BNP-tillväxt med en beräknad årstakt på runt 18 procent, ned från tidigare prognos på +24 procent för en månad sedan.

Deras prognos för helåret bygger på antagandet att en generell nedstängning av ekonomin, som den i mars och i april, inte kommer att hända igen. De antar också att utvecklingen av ett effektivt vaccin kommer att tillåta det ekonomiska livet att gradvis återgå till något liknande ”normalt” nästa år.

”Men vi erkänner lätt att ett generellt återinförande av begränsningar utgör en nedåtrisk för vår prognos”, tillägger banken.

De räknar med att det kommer att ta några år innan ekonomin i USA är tillbaka på den nivå som gällde innan pandemin slog till, och spår att arbetslösheten bara sjunker till 8 procent i slutet av innevarande år och till 6 procent i slutet av nästa år.

”En förhöjd arbetslöshetsnivå och godartad inflation bör hålla Fed stilla åtminstone till slutet av nästa år. Följaktligen bör också långa obligationsräntor vara fortsatt låga under överskådlig tid”, skriver Wells Fargo i sitt månadsbrev.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från FunMedAnnons

Funktionsmedicinsk läkarvård kan spara ditt företag miljoner

Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja
Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja

Fysisk och psykisk ohälsa bland medarbetare kostar svenska företag miljoner kronor varje år. Ska vi gå till botten med problemet är funktionsmedicin den enda långsiktiga lösningen. I Sverige är FunMed den ledande funktionsmedicinska klinikkedjan, som erbjuder unika och heltäckande utredningar som inte bara sparar enorma summor, utan också gör dina medarbetare friska - på riktigt.

Att känna sig trött, stressad, tung och ha ont anses ofta normalt när man blir lite äldre. Andelen sjukdagar blir högre och prestationsförmågan sämre när kaffet och sockret inte längre räcker för att piggna till. Följden blir stora kostnader för både medarbetaren, arbetsgivaren och samhället, inte minst vid frånvaro av ledare eller högpresterande personer. Historiskt har lösningen oftast varit att medicinera symptomen, men tack vare FunMeds etablering och expansion i Sverige är läget på väg att ändras. 

– Inom funktionsmedicin tar vi reda på grundorsakerna till ohälsan och åtgärdar dem. Fokus ligger alltså inte på att dämpa sjukdomssympton, utan på att hitta de underliggande faktorer som ligger bakom symptomen. Genom ett omfattande batteri av labtester, ingående frågeformulär och djuplodande personliga möten hjälper vi till att optimera din biokemi och livsstil – helst redan innan du blivit sjuk. Det är ett paradigmskifte inom vården och detta är vi först i Sverige med att göra, säger Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja.

Unik utbildning och process

FunMeds läkare har alla en traditionell läkarutbildning i botten och erfarenhet från den konventionella vården. Men de har också en unik funktionsmedicinsk utbildning och därmed förmågan att se till helheten snarare än bara till symptomen. För att skapa en komplett bild av hälsoläget gör FunMed moderna, extensiva laboratorieutvärderingar och hälsomätningar för att genom en noggrann kartläggning optimera personens biokemi och livsstil – oavsett utgångsläge. 

FunMed Executive Health Program

Genom FunMed Executive Health Program kan vem som helst utveckla sin hälsa för en radikal förbättring av sina hälsovärden, baserat på sina specifika utmaningar och hälsomål. Genom regelbundna besök och kontinuerlig kommunikation med FunMeds företagskunder, kan Peter skräddarsy lösningar som leder till friskare och mer högpresterande medarbetare. 

– Vi lägger mycket tid och fokus på individuellt stöd och rådgivning. Med kunskap är det helt enkelt lättare att göra de förändringar som krävs för att äntligen kunna balansera sin biokemi, avslutar Peter. 

Läs mer om FunMed

 

Mer från FunMed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FunMed och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?