Annons

Weinsteins filmbolag i konkurs efter Metoo

Filmproducenten Harvey Weinsteins bolag går i konkurs till följd av de avslöjanden som blev starten för Metoo-uppropet. Samtalen om att sälja tillgångarna till en investerargrupp har kollapsat, skriver BBC.

Skandalomsusade Harvey Weinstein.
Skandalomsusade Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein har anklagats för sexuella övergrepp, inklusive våldtäkt, av över 50 kvinnor. Anklagelserna blev starten för Metoo-rörelsen, som har spritt sig över världen.

The Weinstein Company har stämts på en ej angiven summa för att inte ha stoppat stjärnproducentens behandling av personalen.

Efter anklagelserna fick Harvey Weinstein sparken av filmbolagets styrelse, som därefter har bedrivit en försäljningsprocess för att rädda tillgångar och arbetstillfällen.

"I dag avslutades diskussionerna utan att en överenskommelse skrivits under", konstaterar styrelsen i ett pressmeddelande.

Enligt styrelsen är nu konkurs den enda lösningen för att maximera bolagets återstående värde.

Några av bolagets filmer som har dragit in mest pengar är Django Unchained, The King's Speech och Inglorious Basterds.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?