Annons

Warren Buffett lämnar styrelsen i Kraft Heinz

Warren Buffett drar sig tillbaka från styrelsen i Kraft Heinz i syfte att minska reseåtagandena. Det rapporterar Reuters.

Kraft har sagt att man planerar att nominera Alexandre Van Damme, styrelseledamot i Anheuser-Busch Inbev och Restaurant Brands International, som ersättning för Buffett i styrelsen i samband med årsstämman detta år.

Förra månaden gav Buffett de två Berkshire Hathaway-cheferna Ajit Jain och Gregory Abel större ansvar över den operativa verksamheten i Berkshire, som betraktas vara toppkandidater till att ta över efter miljardären.

Berkshire Hathaway är Kraft Heinz största aktieägare med 26,7 procent per den 31 december enligt ägardata från Reuters.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?