ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Warren Buffett: Krävs inte jättemycket hjärna för goda investeringar

  • Foto: AP

Superinvesteraren Warren Buffett har i runda slängar samlat ihop en förmögenhet på 692 miljarder kronor. Men det har inte så mycket med intelligens att göra, menar han i en intervju med den amerikanska tv-kanalen CBS News.

Finansnestorn Warren Buffett anses vara en av världens främsta investerare. Med sitt konglomerat Berkshire Hathaway har han gjort sig känd för en sansad, "fötterna på jorden"-strategi.  Och det är inte så svårt som det verkar, menar Buffett.

"Det viktigaste är känslomässig stabilitet, att du kan frigöra dig från den girighet och rädsla som genomsyrar marknaden. Du måste komma fram till dina egna ståndpunkter och strunta andra människors åsikter. Men det krävs ingen superhjärna". 

Warren Buffett är en stor läsare och framhåller boken "The Intelligent Investor" av Benjamin Graham som sin främsta inspirationskälla, en riktig milstolpe som förändrade Buffetts liv: "Jag fann en filosofi som verkade vettig".

Filosofin, berättar Buffett för CBS, går ut på att en aktie är en del av ett företag. Om du köper en del av ett välskött företag, och den som sköter om det är ärlig och skicklig, så kommer du tjäna mycket pengar. 

Snabba rykten och nyheter ger superinvesteraren inte mycket för. Han har ingen Iphone, trots att Berkshire Hathaway äger Appleaktier för 169 miljarder dollar. 

"Jag behöver inte veta saker på sekunden. Jag gör inga placeringsbeslut på snabba nyheter. När vi investerade i Apple hade jag tänkt över det under flera år". 

Vill du veta mer om Buffetts knep? Di:s expert Magnus Dagel har med inspiration av investeringslegendarerna Warren Buffett och Charlie Munger plockat fram tio goda råd om aktier. Du hittar dem här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer