ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Warren Buffets rekordhög med pengar kritiseras

  • Foto: Daniel Acker/Bloomberg

Warren Buffets investmentbolag Berkshire Hathaway har samlat på sig rekordmycket likvida medel i år, 122 miljarder dollar, motsvarande 1.175 miljarder kronor. Det uppger Bloomberg News. Bolagets tidigare rekord satte de för två år sedan, 2017.

Det framgår av bolagets resultatsiffror för det andra kvartalet 2019. Men alla är inte nöjda med de stora pengahögarna.

”Det skulle vara svårt att se hur mycket likvida medel de har och hur de använt pengarna under det senaste kvartalet och inte vara besviken över att de inte har köpt några företag”, säger Jim Shanahan, analytiker på förvaltningsbolaget Edward Jones till Bloomberg på lördagen.

Rekordet slogs trots att bolaget minskade sitt rörelseresultat i förhållande till samma period förra året med 11 procent till 6,14 miljarder dollar under årets andra kvartal.

En stor anledning till det sämre resultatet var stora förluster och högre utgifter hos försäkringsbolaget Geico.

Under kvartalet köpte Berkshire Hathaway tillbaka aktier i bolaget till ett värde av 400 miljoner dollar, ned från 1,7 miljarder det första kvartalet i år. Det motsäger Charlie Munger uttalande från årsstämma där han sa: ”Jag förväntar mig att vi blir lite mer liberala med att återköpa aktier.”

Warren Buffet själv sålde fler aktier i Berkshire Hathaway än vad han köpte.

Siffrorna från Warren Buffets sorgebarn Kraft Heinz fortsätter att saknas i rapporten även detta kvartal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer