1515

Walmart investerar i GM:s autonoma enhet – värderas till 250 miljarder

250 miljarder kronor. Så mycket värderas GM:s autonoma enhet Cruise efter den senaste investeringsrundan, där bland andra Walmart deltog. 

”Under åren har vi gjort mycket för att lära oss mer om den roll som autonoma fordon kan spela i detaljhandeln, och vi har sett tillräckligt för att veta att det inte längre är en fråga om de ska skalas upp, utan när”, skriver Walmarts vd John Furner i ett pressmeddelande. 

Samarbetet mellan Cruise och Walmart inleddes i slutet på förra året med ett pilotprogram i Arizona, där självkörande bilar levererar varor till den amerikanska detaljhandelkedjans kunder. 

Den nya investeringen ska ytterligare stötta Walmarts strävan att skapa ett logistiknätverk för hemleveranser som är ”snabbt, billigt och skalbart”, enligt ett blogginlägg från Walmarts vd John Furner.

Walmart planerar för en framtid där dess kunder inte själva behöver köra till butiken och är öppna för en rad nya teknologier, däribland drönarleveranser. Detaljhandelskedjan har de senaste åren jobbat i ihop med en rad olika partners när det gäller så kallade last mile-leveranser, däribland Uber och Lyft.

Trots investeringen i Cruise så kommer Walmart tester med självkörande bilar som de utför ihop med Google-ägaren Alphabets självkörande enhet Waymo fortsätta.

I den senaste investeringsrunda som slutade med att bolaget fick in 23 miljarder kronor deltog utöver Walmart även Microsoft, GM och Honda. Den totala värderingen på Cruise uppgår nu till 250 miljarder kronor. 

LÄS OCKSÅ Cruise ska leverera 4.000 självkörande fordon till Dubai

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?