Annons

Walmart höjer utdelningen för 45:e året i rad

Amerikanska detaljhandelskedjan Walmart höjer sin kvartalsutdelning med 2,0 procent till 52 cent per aktie, jämfört med tidigare 51 cent.

Walmarts vd Doug McMillon.
Walmarts vd Doug McMillon.Bild:Jason Ivester

Utdelningen hamnar därefter på 2,08 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är 45:e året i rad som utdelningen höjs. Walmart är därmed en utdelningsaristokrat, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 25 år i följd.

"Vi är stolta över vår historik av att återföra signifikanta kapitalbelopp till våra aktieägare och att kunna höja vår utdelning för 45:e året i rad", säger Brett Biggs, finanschef på Walmart.

Walmart grundades 1945 och är baserat Bentonville i delstaten Arkansas. Det är ett av världens största bolag med intäkter på 500 miljarder dollar om året och en personalstyrka på 2,3 miljoner anställda. Walmart har 11 700 butiker i 28 länder som besöks av 270 miljoner kunder varje vecka.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?