Annons

Wallström öppnar för att runda Trump

USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA, något som oroar Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S), rapporterar Sveriges Radio.

Margot Wallström (S)
Margot Wallström (S)Bild:TT

"Om president Donald Trump och hans administration ifrågasätter rapporterna från FN:s klimatpanel kan det möjligen vara läge att hitta andra i USA att samarbeta med gällande klimatet", enligt Wallström.

"Vi kanske ska jobba direkt med delstater, se till att vi engagerar oss med näringslivets företrädare och industrin i USA. De har ju förstått det här", säger hon till SR.

Demokraterna och olika miljögrupper i USA har protesterat mot utnämningen av Pruitt, som tvivlar på att människan ligger bakom klimatförändringarna. Som chefsåklagare i olje- och gasproducerande delstaten Oklahoma har han flera gånger stämt den myndighet han nu ska leda.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?