Wallström i telefonmöte med Tillerson om Sverigebilden

I eftermiddag ska utrikesminister Margot Wallström hålla ett telefonmöte med sin amerikanska kollega Rex Tillerson, uppger Aftonbladet som hänvisar till källor inom UD.

Samtalet kommer, enligt Aftonbladet, att fokusera på den bild av Sverige som sprids i medier i USA och av landets president Donald Trump.

Wallström kommer ge en motbild och påpeka att Fox News inslag inte är trovärdigt, säger en UD-källa till Aftonbladet.

Under ett möte i Florida häromveckan uttalade sig Trump om Sverige:

Se vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige? Vem hade kunnat tro det? De tog in en massa människor, och fick fler problem än de trodde var möjligt, sade presidenten.

Han förtydligade senare att han syftade till ett inslag om Sveriges asylpolitik som hade sänts i Fox News.

TT har varit i kontakt med UD:s presstjänst och med Wallströms pressekreterare, som inte kan bekräfta eller närmare kommentera uppgifterna om ett förestående samtal mellan utrikesministrarna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?