Annons

Wallenbergsfären gör sig redo för maktskifte – Di kartlägger 31 arvtagare i nästa generation

Sveriges mäktigaste finansfamilj har en noga uttänkt plan för hur makten ska lämnas över till nästa generation. I en lång intervju berättar Peter ”Poker” Wallenberg Jr om sin egen ovanliga bana till toppen, hur successionen ska gå till och hur de ska undvika att upprepa tidigare generationers misstag.

Di Weekend har kartlagt den sjätte generationen Wallenberg, 31 arvtagare i åldern 8 till 41 år. Här är de som står först i ledet att ta över.

Wallenbergtoppar: Marcus "Husky" Wallenberg, Peter "Poker" Wallenberg Jr och Jacob Wallenberg.
Wallenbergtoppar: Marcus "Husky" Wallenberg, Peter "Poker" Wallenberg Jr och Jacob Wallenberg.Foto:Jesper Frisk
Stéphanie ­Gandet, Fred Wallenberg och Martina Wallenberg är tre av tretton arvtagare som har tagit plats i maktfamiljens styrelser.
Stéphanie ­Gandet, Fred Wallenberg och Martina Wallenberg är tre av tretton arvtagare som har tagit plats i maktfamiljens styrelser.
Delar av den femte, sjätte och sjunde generationen Wallenberg samlad på Grand hôtel i Stockholm 2019 för familjens årliga sammankomst ”Family Assembly”.
Delar av den femte, sjätte och sjunde generationen Wallenberg samlad på Grand hôtel i Stockholm 2019 för familjens årliga sammankomst ”Family Assembly”.Foto:Magnus Bergström

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera