1515

Wall Street rekylerar upp – Sonos rusar

Uppgångarna på Wall Street tilltar på torsdagen efter gårdagens kraftiga kursfall. Marknaden bortser av allt att döma från ytterligare signaler om stigande inflation då producentpriserna ökade mer än väntat i april.

Bland enskilda aktier rusar högtalarbolaget Sonos med 7,4 procent efter delårsrapporten.

Foto:Courtney Crow

Vid 16.45-tiden stiger Dow Jones industriindex med 1,5 procent medan breda S&P 500 samt tekniktunga Nasdaq kompositindex avancerar 1,4 procent.

Högtalarbolaget Sonos rusade inledningsvis 10,6 procent efter att i samband med delårsrapporten höjt prognosen för årets försäljning, och meddelat att man tror sig kunna möta efterfrågan trots den globala halvledarkrisen. På torsdagseftermiddagen har aktien fallit tillbaka något, men rusar fortsatt drygt 7,4 procent.

Tesla-aktien öppnade upp 1,8 procent men har vid 16.45-tiden vänt ned till minus 0,7 procent. Elbilstillverkarens vd Elon Musk skrev natten mot torsdagen, svensk tid, ett uppmärksammat inlägg på sociala medietjänsten Twitter om att Tesla stoppar användningen av kryptovalutan bitcoin som betalningsmedel. 

Den hajpade kryptoplattformen Coinbase backar 1,3 procent efter att flera kryptovalutor handlats ned i kölvattnet av Musks utspel på Twitter.

Flygplanstillverkaren Boeing stiger mest inom Dow Jones-indexet med 2,6 procent. Det amerikanska luftfartsverket FAA har godkänt en lösning från Boeing på ett elektronikrelaterat problem som hållit ett hundratal plan av modellen 737 Max på marken sedan början av april. 

De indextunga Faang-bolagen rekylerar upp på torsdagen efter att ha fallit tungt dagen innan. Vid 16.45-tiden stiger Facebook drygt 1,5 procent, Apple 2,4 procent och Amazon 0,5 procent. Netflix och Google (Alphabet) avancerar 0,9 respektive 1,1 procent. 

Även tillverkare av halvledarutrustning stiger kraftigt på torsdagseftermiddagen, däribland Lam Research och Applied Materials som handlas upp 5,9 respektive 4,5 procent. Nederländska ASML:s amerikanska depåbevis avancerar 3,3 procent. 

Innan marknaden öppnade på torsdagen publicerade det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet statistik över utvecklingen för producentpriserna i landet. Producentpriserna steg med 0,6 procent i april jämfört med föregående månad, vilket kan jämföras med väntade 0,3 procent, enligt Factset.

Jämfört med samma månad året före steg producentpriserna med 6,2 procent. Enligt Factset hade analytikerna förväntat sig en ökning om 3,8 procent på årsbasis. 

Marknaden, som handlar upp ledande börsindex, bortser av allt att döma från signaler om stigande inflation i utfallet från PPI-mätningarna.

På torsdagseftermiddagen redovisades även siffror över antalet nyanmälda arbetslösa, som fortsätter att falla i USA. Totalt ansökte 473.000 personer om arbetslöshetsersättning i USA förra veckan, en minskning på 34.000 ansökning jämfört med föregående vecka till den lägsta nivån sedan mitten av mars förra året. Utfallet var också bättre än väntade 490.000, enligt Bloombergs konsensussammanställning. 

 


Innehåll från RCO Security ABAnnons

Så kommer mobilen och elektroniska taggar att förändra fastighetsbranschen

Fastighetsägare vill i dag få bort dyrbar nyckelhantering och istället låta mobiltelefoner och elektroniska taggar fungera som elektroniska nycklar. Några som möjliggör det här är RCO Security AB som erbjuder lösningar inom passer- och säkerhetssystem. Nu skapar företaget ytterligare valmöjligheter för sina kunder genom sitt nya samarbete med den globala leverantören av identifieringsmjukvara – Precise Biometrics. 

Genom samarbetet med Precise Biometrics kan RCO Security AB nu integrera produkten YOUNiQ med sitt passersystem. Det här innebär att man med ansiktsigenkänning säkert och bekvämt kan hantera tillträde till olika typer av fastigheter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. 

– Det här är en produkt om ligger helt rätt i tiden. Digitaliseringen genomsyrar alla former av branscher och dess lösningar och det är viktigt för oss att ligga i framkant och erbjuda våra kunder smarta lösningar med hög säkerhet och utmärkt användarupplevelse, säger Patrik Dugge produktchef på RCO Security AB.

Digitala lås öppnar nya möjligheter

Digitala lås med mobila nycklar har funnits en tid, men lösningen har saknat smidig skalbarhet. Kontroll av access till enskilda dörrar innanför det yttre skalskyddet på en fastighet har varit besvärligt att administrera. Det har lett till att digitala lås mest har varit lämpliga för kommersiella fastigheter, kontor, coworking-utrymmen, gym och parkeringar.

Men i dag finns lösningar som RCO numera erbjuder tillsammans med sin partner Accessy, som gör att fastighetsägare på ett betydligt enklare sätt kraftigt kan skala upp digitaliseringen av låslösningarna i sina bestånd, till fler typer av fastigheter och dörrar längre in. Därmed uppnås stora tids-, resurs-, och kostnadsbesparingar som kommer att skapa mervärde för användarna. När man väl har ett digitalt passersystem på plats, kan man därefter integrera andra funktioner som möjligheten att reglera belysning och värme beroende på om någon befinner sig i en lokal eller inte. 

Integrera olika tekniska system i en fastighet

Andra typer av system som ska kunna knytas ihop kan till exempel vara inbrottslarm, fastighetsboxar och olika typer av administrationssystem. Att få bort flera nivåer av administration är ofta målet. 

Magnetkontakter kan ytterligare skala upp digitaliseringen. Om en magnetkontakt indikerar att ytterdörren inte är stängd blir det ineffektivt om värmen är på, och skulle då kunna justeras automatiskt genom integration mellan passagesystemet och styr och regler.

– Vi ser en väldigt stark utveckling just nu inom digitala låslösningar vilket skapar många nya möjligheter för fastighetsbranschen. Möjligheter vi vill fortsätta erbjuda med vårt växande produktutbud, avslutar Patrik Dugge.  

Om RCO Security AB

RCO Security utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Genom deras närhet till sina kunder skapar de en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Läs mer på www.rco.se

 

Mer från RCO Security AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?