1515
Annons

Wall Street backar – men Kodak fortsätter att rusa

New York-börserna noterades lägre i den inledande onsdagshandeln.

Vid 16.20-tiden noterades Dow Jones industriindex 0,2 procent lägre till nivån 25.327. Det bredare S&P 500 var ned 0,3 procent till 2.744 medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex försvagades 0,4 procent till 7.133.

Sektorvis inom S&P 500 presterade banker bäst och avancerade 0,8 procent, i motsatt gick fastighetsbolag som retirerade 1,5 procent.

Eastman Kodak, som rusade hela 120 procent på tisdagen efter beskedet om att bolaget gör en satsning på blockkedjeteknik, fortsatte i samma riktning och var upp ytterligare 64 procent.

Ett annat bolag som drog nytta av den pågående haussen i handeln med allt som rör kryptovalutor var Helios & Matheson Analytics. Företaget, som är huvudägare i abonnemangstjänsten Moviepass, sade i en intervju med Yahoo Finance att det överväger att göra en så kallad initial coin offering, ICO, och därför utvärderar blockkedjeteknik. Aktien var upp 17 procent.

Seagate, världens största tillverkare av hårddiskar, steg i måndags med som mest 16 procent sedan en bloggare antagit att bolaget har en ägarandel i kryptovalutan Ripple. I förhandeln var den ned cirka 1 procent men återhämtade sig och var upp 1,5 procent.

Smyckeshandlaren Signet, som bland annat säljer danska Pandoras smycken i USA, tappade efter att ha rapporterat om en trög julförsäljning - intäkterna sjönk drygt 5 procent under de nio veckor som anses utgöra julhandeln. Aktien var ned 5,7 procent inför öppning.

Svag utveckling hade även Hershey som retirerade 3,5 procent sedan Morgan Stanley nedgraderat rekommendationen till undervikt.

Belysningsföretaget Acuity Brands fortsatte nedåt efter en svag rapport för det första kvartalet. Försäljningen uppgick till cirka 843 miljoner dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar som varierade mellan 850 och 908 miljoner. Aktien backade ytterligare 3,5 procent efter att ha fallit 15 procent i tisdagshandeln.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 3 punkter till 2,58 procent.

Storstäderna har lyckats stå emot byggbromsen

Höga byggkostnader och stigande räntor bromsar intresset för nyproducerade bostäder.

Men i storstäderna och på andra tillväxtorter är efterfrågan god, enligt Biljana Pehrsson, fastighetsveteran och i dag vd för bostadsutvecklaren Nordr Sverige.

Biljana Pehrsson, vd för Nordr Svergie. Till höger: Haga Palett, bostadsprojekt i Solna.
Biljana Pehrsson, vd för Nordr Svergie. Till höger: Haga Palett, bostadsprojekt i Solna.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera