Wall Street backar – men Kodak fortsätter att rusa

New York-börserna noterades lägre i den inledande onsdagshandeln.

Vid 16.20-tiden noterades Dow Jones industriindex 0,2 procent lägre till nivån 25.327. Det bredare S&P 500 var ned 0,3 procent till 2.744 medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex försvagades 0,4 procent till 7.133.

Sektorvis inom S&P 500 presterade banker bäst och avancerade 0,8 procent, i motsatt gick fastighetsbolag som retirerade 1,5 procent.

Eastman Kodak, som rusade hela 120 procent på tisdagen efter beskedet om att bolaget gör en satsning på blockkedjeteknik, fortsatte i samma riktning och var upp ytterligare 64 procent.

Ett annat bolag som drog nytta av den pågående haussen i handeln med allt som rör kryptovalutor var Helios & Matheson Analytics. Företaget, som är huvudägare i abonnemangstjänsten Moviepass, sade i en intervju med Yahoo Finance att det överväger att göra en så kallad initial coin offering, ICO, och därför utvärderar blockkedjeteknik. Aktien var upp 17 procent.

Seagate, världens största tillverkare av hårddiskar, steg i måndags med som mest 16 procent sedan en bloggare antagit att bolaget har en ägarandel i kryptovalutan Ripple. I förhandeln var den ned cirka 1 procent men återhämtade sig och var upp 1,5 procent.

Smyckeshandlaren Signet, som bland annat säljer danska Pandoras smycken i USA, tappade efter att ha rapporterat om en trög julförsäljning - intäkterna sjönk drygt 5 procent under de nio veckor som anses utgöra julhandeln. Aktien var ned 5,7 procent inför öppning.

Svag utveckling hade även Hershey som retirerade 3,5 procent sedan Morgan Stanley nedgraderat rekommendationen till undervikt.

Belysningsföretaget Acuity Brands fortsatte nedåt efter en svag rapport för det första kvartalet. Försäljningen uppgick till cirka 843 miljoner dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar som varierade mellan 850 och 908 miljoner. Aktien backade ytterligare 3,5 procent efter att ha fallit 15 procent i tisdagshandeln.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 3 punkter till 2,58 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?