1515

VW och Eon lanserar snabbladdare – med inbyggt batterilager

Den tyska biljätten Volkswagen och energikoncernen Eon har tagit fram en snabbladdare för elbilar som inte drar el direkt från nätet – utan via ett integrerat batterilager. Laddaren kan enkelt kopplas in på en normal elanslutning vid till exempel en stormarknad, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

VW och Eons snabbladdare laddar bilen via ett inbyggt batterilager – och kräver inga justeringar av nätanslutningen.
VW och Eons snabbladdare laddar bilen via ett inbyggt batterilager – och kräver inga justeringar av nätanslutningen.Foto:Joerg Mettlach

Den första snabbladdaren, som går under namnet ”E.ON Drive Booster”, invigdes under onsdagen i tyska staden Essen. De tyska jättarnas snabbladdare kräver varken anläggningsarbeten eller justeringar av nätanslutningen när de ska installeras.

Det enda som krävs är normal elanslutning som exempelvis finns vid stormarknader. Tillsammans med det interna batteriet producerar snabbladdaren tillräcklig kapacitet för att ladda två fordon samtidigt med upp till 150 kW. Det innebär att man kan ladda bilarna med cirka 200 kilometers räckvidd på 15 minuter.

”De (snabbladdarna red anm.) är idealiska för att stödja den snabba expansionen av laddinfrastrukturen, eftersom tid och kostnad för installationen är minimal”, säger Thomas Schmall, Volkswagen Group Components, i ett pressmeddelande.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?