Annons

Vulkanutbrott hotar - flyg ställs in

Vulkanutbrottet på Bali kan ställa till det för svenska turister på plats.

Svenska charterbolag har ett hundratal svenska turister på Bali. De bor alla utanför den drabbade zonen enligt bolagen.

Bild:TT

För andra gången på en vecka har vulkanen Agung på den indonesiska ön Bali visat kraftig aktivitet och sprider aska och rök. Flygplatsen på ön Lombok, som ligger närmst vulkanen, är stängd medan flygplatsen på Bali till vidare är öppen.

”Vi har 47 resenärer på Bali nu, de bor utanför den drabbade zonen och är trygga”, säger Ann-Sofie Olsson, presschef på Apollo.

”De ska resa hem i morgon, med Qatar, och än så länge har vi inte fått signaler om att det flyget är inställt. Vi har också ett 50-tal resenärer som ska resa från Sverige till Bali imorgon”, säger hon.

Även Ving har svenska turister på Bali.

”Vi har 36 resenärer där som bor en bra bit utanför det aktuella området, de berörs inte”, säger Charlotte Hallencreutz, presskontakt på Ving.

”Våra kunder som i dag ska åka med Qatar från Köpenhamn kommer också att resa som planerat”, säger hon.

Under helgen har flygbolag som Jetstar, Qantas och Virgin Australia ställt in flyg eller tvingats omdirigera till andra destinationer på grund av vulkanutbrottet.

Resejätten Tui har 15 nordiska kunder på Bali, varav 8 svenska turister.

”Vi har kontakt med samtliga via våra guider och vi bevakar situationen samt följer myndigheternas råd. Än så länge har vi inga signaler om inställda flyg för våra framtida resenärer eller andra åtgärder”, säger Linda Netterström, presskontakt på Tui.

Omkring 25.000 personer på Bali berörs nu av evakueringar, enligt TT.

Bali besöktes i fjol av fem miljoner turister.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?