ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

VR-glasögon årets julklapp

2016 års julklapp är VR-glasögonen, meddelar handelns undersökningsföretag HUI Research vid en presskonferens.

"2016 är året när gränsen mellan fiktion och verklighet suddas ut", säger konsultchefen Michael Cronholm.

Enligt HUI har glasögonen många användningsområden, från skola och arbete till fritid.

"De kan användas hos doktorn, i butiker och även företag kan ha nytta av tekniken."

Den julklapp som utses ska uppfylla HUI Researchs tre kriterier – det ska vara en nyhet eller något som har fått ett nyväckt intresse, den ska ha ett högt försäljningsvärde eller säljas i många exemplar samt spegla den tid vi lever i.

"Vi lever i den digitala tidsåldern med ständigt ny teknik samtidigt som vi lever i ett upplevelsesamhälle där vi förväntar oss mervärden och förstärkta upplevelser", lyder en del av motiveringen till årets val.

Flera experter hade redan på förhand tippat något tekniskt, det är nämligen allra vanligast i det här sammanhanget. Bland annat var videokameran årets julklapp 1989, platt-tv:n 2004 och robotdammsugaren 2015.

"Det är inte så konstigt för teknik och elektronik är branscher där det händer mycket, säger Lena Larsson", vd vid HUI Research.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer