1515

Volvo rusar på nya finansiella mål

Stockholmsbörsen stiger på fredagsförmiddagen och det är Volvo som drar. Aktien är upp över 7 procent.

Efter börsens stängning på torsdagen meddelade lastvagnstillverkaren Volvo att styrelsen i sin årliga översyn har beslutat att införa nya finansiella mål för Volvokoncernen som gäller från och med den 31 augusti 2017.

Bland annat ska koncernens rörelsemarginal överstiga 10 procent mätt över en konjunkturcykel. Det är mer än vad analytikerna räknat med, enligt SME Direkts sammanställning från i slutet av juli räknar analytikerna i snitt med en justerad rörelsemarginal på 8,8 procent i år, 9,2 procent 2018 och 9,5 procent 2019.

De nya högre målen fick fart på aktien som steg direkt i börsöppningen och före lunch noterades aktien till drygt 145 kronor efter en uppgång på över 7 procent.

Volvos nya finansiella mål, om att rörelsemarginalen ska kunna överstiga 10 procent över en konjunkturcykel, ligger i linje med vad storägaren Cevian Capital förväntar sig.

"Det verkar rimligt mot bakgrund av att Volvo är ett helt annat och ett mycket bättre bolag än det var tidigare", säger Cevians Christer Gardell till Nyhetsbyrån Direkt.

Volvo har inte visat en koncernmarginal i närheten av 10-procentsnivån på länge, men det är tydligt att bolaget är på väg mot den nivån nu, enligt Christer Gardell.

"Bolaget verkar ju räkna med, liksom vi räknar med, att man under de kommande åren kommer en bra bit över målet också. Det som kommer ut ur målsättningen stämmer överens med våra förväntningar och vi förväntar oss marginalsiffror för Volvo 2018 och 2019 som ligger en bit över 10 procent", säger han.

Med den nuvarande starka konjunkturen, som Christer Gardell bedömer kan hålla i sig nästa år och kanske ett år till, bör Volvos rörelsemarginal kunna ligga kring 12 procent.


Innehåll från FerringAnnons

Ledande forskning i Ferrings nya F&U-anläggning

Marianne Kock och Mirjam Mol-Arts på Ferring.
Marianne Kock och Mirjam Mol-Arts på Ferring.

Läkemedelsföretaget Ferring har under de senaste åren haft ett särskilt fokus på bland annat reproduktionsmedicin, genterapi för urologiska indikationer, och gastroenterologi som inkluderar mikrobiom. Nu öppnar de upp en ny toppmodern anläggning för forskning och utveckling i Köpenhamn, i syfte att expandera forskningsverksamheten – och attrahera nya medarbetare med specialexpertis

– Genom att ligga i framkant inom våra fokusområden gör vi skillnad för människor på riktigt, säger Mirjam Mol-Arts, Chief Scientific & Medical Officer på Ferring.

Ferring är medlemmar i life science-nätverket Medicon Valley Alliance och samarbetar med några av Nordens främsta forskningsinstitut såsom Karolinska Institutet och ReproUnion, ett projekt som syftar till att förebygga och förbättra behandlingen av ofrivillig barnlöshet.

– Reproduktionsmedicin är ett av våra viktigaste fokusområden och vi studerar det brett, ur både det kvinnliga och det manliga perspektivet. 15 till 20 procent av alla par lider av infertilitet, men bördan kan inte bara ligga på kvinnan, säger Mirjam.

Besläktat med reproduktionsmedicin har de ett starkt fokus på generell mödravård och kvinnohälsa.

– Hela kvinnoperspektivet är otroligt viktigt över hela världen. Hur kan vi hjälpa kvinnor med endometrios till exempel? Eller minska mödradödligheten i utvecklingsländer? Här ligger vi i framkant, säger Marianne Kock, General Manager, International PharmaScience Center (IPC) Kastrup.

Letar brett efter ny kompetens

Vid Kastrups hamn, med utsikt mot Öresund, ligger den fem våningar höga forskningsanläggningen Soundport. Vid slutet av 2021 är allt klart för inflytt och det 24 000 kvadratmeter stora F&U-huvudkontoret kommer rymma uppemot 750 medarbetare. Ferring är ett internationellt bolag och bland de anställda finns 40 olika nationaliteter, inom allt från HR och finans till labbpersonal.

– Vi har medarbetare från hela världen och vi tittar brett när vi letar efter ny expertis: läkare, farmaceuter eller medicintekniker med erfarenhet från farmaci eller forskning. Vi har en enorm talangpool, avslutar Marianne.

Om Ferring
Ferring Pharmaceuticals är en forskningsdriven, specialiserad biofarmaceutisk koncern som arbetar med att hjälpa människor runtom i världen att bilda familj och leva ett bättre liv. Ferring har sitt huvudkontor i Saint-Prex i Schweiz och är ledande inom reproduktionsmedicin och mödrahälsa samt i specialområden inom gastroenterologi och urologi. Ferring har egna operativa dotterbolag i nästan 60 länder och marknadsför sina produkter i 110 länder. 

Läs mer på www.ferring.com eller kontakta oss på LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ferring och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?