1515
Annons

Volvo höjer prognoser för lastbilar och anläggningsmaskiner

Lastbilstillverkaren Volvo höjer prognosen för Kina samt upprepar sina prognoser vad gäller marknaderna i Europa, Nordamerika och Brasilien för tunga lastbilar 2021. Volvo höjer även sina prognoser för anläggningsmaskiner.

Foto:Steve Helber, Steve Helber, Steve Helber, Steve Helber

Marknadsprognosen höjs samtidigt för Kina för tunga såväl som medeltunga lastbilar, enligt Volvos kvartalsrapport.

För Europa spår Volvo liksom tidigare att marknaden för tunga lastbilar kommer att uppgå till 290.000 fordon 2021.

Även marknaden i Nordamerika väntas fortfarande uppgå till 290.000 enheter i år.

Fordonskoncernen Volvo höjer sina prognoser för marknaderna för anläggningsmaskiner, CE, i Nord- och Sydamerika, Asien samt Kina under 2021.

”Överlag fortsatte efterfrågan på marknaden att öka under det första kvartalet efter återhämtningen som började under andra halvåret i fjol. Hög aktivitetsnivå inom infrastruktursegmentet och öka efterfrågan på råvaror var de viktigaste tillväxtfaktorerna”, skriver Volvo.

För anläggningsmarknaden i Europa upprepar Volvo bedömningen om att den stiger med upp till 10 procent under 2021.

Det framgår av bokslutsrapporten.

Endomines flyttar sätet till Finland

Gruvbolaget Endomines har beslutat om flytt av bolagets säte från Sverige till Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Flytten av moderbolagets säte genomförs i form av en omvänd gränsöverskridande fusion, varigenom det nuvarande noterade moderbolaget Endomines AB fusioneras med ett finskt helägt dotterbolag, Endomines Finland Oyj, som fortsätter som det överlevande bolaget, heter det i pressmeddelandet.

Endomines affärsverksamhet, tillgångar, skulder och anställda uppges inte påverkas av fusionen.

Fusionen och flytten av säte förväntas registreras omkring den 16 december 2022. Avsikten är att aktierna i Endomines Finland efter fusionen endast ska vara noterade på Nasdaq Helsingfors.

”Vi är övertygade om att fusionen kommer att gynna Endomines och våra aktieägare. En förenklad företagsstruktur kommer att göra oss mer flexibla och effektiva, vilket är viktiga egenskaper för oss. Vi är också övertygade om att detta är en passande tidpunkt för att genomföra fusionen och förenkla vår nuvarande komplicerade företagsstruktur”, kommenterar Kari Vyhtinen, vd för Endomines, i pressmeddelandet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera