Hoppa till innehållet

Annons

Volvo får bidrag för att leverera 70 el-lastbilar i Kalifornien

Volvo i Nordamerika har fått 21,7 miljoner dollar, motsvarande nästan 190 miljoner kronor, i bidrag för att leverera 70 VNR-elektriska lastbilar i södra Kalifornien för regional godsdistribution och terminalhantering. 

Foto:Volvo

”Detta bidrag ger Volvo ett utmärkt tillfälle att ytterligare påskynda framgången med det ekosystem som designats genom Volvo LIGHTS-projektet* för att stödja en omfattande användning av batterielektriska tunga lastbilar. Vi applåderar EPA** och South Coast AQMD*** för att de hanterar de viktigaste frågorna när det gäller att främja elektromobilitet och stimulera teknikinvesteringar i regionen och är stolta över att de fortsätter att lita på Volvo i Nordamerika för att leda accelerationen av klass 8-utsläppsfria fordon”, säger, säger Peter Voorhoeve, VD för Volvo Trucks North Amerika, i en kommentar.

Tilldelningen möjliggör USA:s största kommersiella sjösättning av batterielektriska klass 8 lastbilar, vilket är den tyngsta fordonsklassen, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Volvo kommer att leverera de VNR Electric-lastbilarna till södra Kaliforniens flottoperatörer med början 2021 till och med tredje kvartalet 2022. 

Beskedet kommer samtidigt som Volvo närmar sig den officiella kommersiella lanseringen av sin nordamerikanska VNR Electric-lastbilsmodell senare i år, skriver Volvo.

Fotnot:
* LIGHTS står för Low Impact Green Heavy Transport Solutions och är ett samarbete med flera andra organisationer för att utveckla en plan för att introducera batterielektriska lastbilar på marknaden i större skala.

** US Environmental Protection Agency 

*** South Coast AQMD ansvarar för att uppnå de statliga och federala luftkvalitetsstandarder.

Nyhetsbrevet Di Mobilitet

Onsdag, eftermiddag

Gillar du att läsa om robottaxis, flygande bilar, elscooterbråk, cykling, smarta städer och mycket mer? Prenumerera på Di:s nyhetsbrev om Mobilitet.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera