ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Volvo drar tillbaka annonser efter sexanklagelser

  • Roy Moore. Foto: TT

Volvo Cars drar tillbaka sina annonser från tv-kanalen Fox News show Hannity efter att sexuella anklagelser riktats mot den republikanske politikern Roy Moore. 

”Vi har talat med vår mediebyrå som rekommenderar att upphöra med reklamen i showen”, meddelar Volvo Car USA, enligt The Hill. 

Volvo Cars är den senaste i raden av annonsörer som väljer att lyfta ur sin reklam från Sean Hannitys tv-show. Beslutet har tagits i kölvattnet av de sexuella anklagelser som riktats mot den kontroversielle politikern Roy Moore. 

Roy Moore, som kandiderar till senatsvalen i delstaten Alabama i december, anklagas av flera kvinnor för sexuella trakasserier utförda på 70-talet.

Washintgon Post publicerade i förra veckan en undersökning i samband med metoo-kampanjen där fyra kvinnor vittnade om att Roy Moore försökt inleda relationer med dem när de var tonåringar och han själv i 30-årsåldern. Ytterligare en kvinna trädde på måndagen fram och anklagade Roy Moore för sexuellt utnyttjande när hon var 16 år.

Roy Moore själv nekar till anklagelserna och beskriver det hela som en ”häxjakt" och programledaren Sean Hannity, som även är en republikansk politisk kommentator, sa i sitt senaste program:

”Ingen vet vd som hände för 38 år sedan mer än de som var involverade”.

Annonsörerna vill dock inte beblanda sig med skandalen och förutom Volvo Cars har kaffemaskintillverkaren Keurig och mäklarbyrån Realtor.com dragit tillbaka sin reklam från Hannity.

Roy Moore uppmanas nu, bland annat av den republikanske partitoppen Mitch McConell, att hoppa av kandidaturen.

Tyck till