ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Volvo Cars planerar för kinesisk elbilstillverkning

Volvo Cars planerar för kinesisk tillverkning av sina första helt elektriska bilmodeller och bolaget planerar starta exporten av modellerna från Kina 2019. Det rapporterar Automotive News Europe (ANE) och Volvo Cars förväntas meddela om sina produktionsplaner under den stora bilmässan som startar i Shanghai nästa vecka.

Den nya bilarna som likt den nya XC40 byggs på Volvos nya CMA-plattform (compact modular architecture) skall tillverkas i Volvofabriken i Luqiao.

Biltillverkarens beslut om att tillverka sina första helt elektriska modeller i Kina visar ytterligare på ambitionen om att landet skall bli en global hub för produktion och export för bolaget, skriver ANE.

Volvo Cars har tidigare meddelat om sina mål om att öka sin bilförsäljning från 534.332 bilar under 2016 till över 800.000 bilar 2020 och där en tredjedel av bilarna då skall komma från kinesisk produktion.

"Kina spelar en allt viktigare roll i våra globala tillverkningsambitioner. Våra fabriker där kommer att leverera förstklassiga produkter för export till hela världen de kommande åren", sade Volvo Cars vd Håkan Samuelsson sent förra året i ett pressmeddelande.

Tyck till