1515
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

Volkswagens löfte: ID3 ska vara helt klimatneutral

Klimatavtrycket från bil- och batteriproduktion ska inte längre vara ett hinder för köpare av den nya elbilen ID3. Det menar fordonstillverkaren Volkswagen som nu ger löftet att klimatneutralisera hela produktionen.

Foto:Volkswagen

När Volkswagen levererar den nya elbilen ID3 är hela dess produktion klimatneutraliserad. Det säkerställs enligt biltillverkaren genom avtal med leverantörer och att de utsläpp som inte kan undvikas klimatkompenseras genom klimatskyddsprojekt enligt Gold Standard.

Klimatneutraliseringen har granskats och godkänts av tredje part, det tyska kvalitetsinstitutet TÜV NORD CERT.

Det här är naturligtvis ett kvitto på att Volkswagens helhetstänk när det gäller koldioxidneutralitet ger resultat. Såvitt jag vet är vi den enda biltillverkaren på marknaden som kan erbjuda något liknande”, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige i en presskommentar.

Efter diesel-gate för fem år sedan har Volkswagen prioriterat elektrifiering och antagit en ny strategi där man åtagit sig att leva upp till klimatmålen i Parisavtalet. År 2030 ska samtliga bilmodeller vara elektrifierade och verksamheten ska senast 2050 uppnått ”koldioxidneutral balans inom alla områden”.

LÄS OCKSÅ Volkswagens elektriska frälsare rullar in 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?