Volkswagen överens om 80.000 bilar i USA

Volkswagen har nått en överenskommelse med amerikanska bilägare att laga eller köpa tillbaka cirka 80.000 dieseldrivna personbilar som haft för höga utsläpp av märkena Audi, Volkswagen och Porsche med 3 liters motorer.

Det rapporter Bloomberg News på tisdagen.

Bild:Michel Euler/TT

Överenskommelsen omfattar Volkswagen Toureg av 2014 års modell, Porsche Cayenne från 2015 och Audi Q5 från 2016.

Hösten 2015 erkände Volkswagen att ungefär 11 miljoner dieselbilar världen över var manipulerade kring utsläppstester för kväveoxid i USA med så kallade defeat devices.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?