Annons

Volkswagen försöker locka tillbaka amerikanska kunder

Volkswagen i USA förlänger garantierna för köpare av bolagets nya bilar. Målet är att locka tillbaka de som lämnade märket efter skandalen med fusk i avgastester på VW:s dieselbilar, skriver Bloomberg News.

De flesta amerikanska Volkswagen av 2018 års modell kommer att säljas med sex års garanti, eller 72.000 miles (11.500 mil). Det innebär i stora drag en fördubbling av de tidigare garantierna.

VW erkände i september 2015 att bolaget systematiskt fuskat i amerikanska luftföroreningstester, genom särskild programvara som aktiverade dieselmotorernas avgasrening enbart när programmet kände av att testning pågick.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?