1515
Annons

Volkswagen-chefer får betala dyrt för flyget

Chefer i den tyska biltillverkaren Volkswagens ledning har tvingats att betala tillbaka miljontals euro till bolaget för privat användning av koncernens privatjetar, rapporterar den tyska tidningen Bild am Sonntag.

Bild:TT

Under flera har har cheferna haft möjlighet att resa privat med bolagets affärsjetar till samma eller lägre pris som en biljett hos ett kommersiellt flygbolag.

Sedan 2014 har användandet av förmånen, som även gäller familjeresor, ökat såpass mycket att bolaget har tvingats kräva tillbaka miljontals euro för kostnaderna för privatresorna.

Martin Winterkorn, Volkswagens tidigare vd som avgick efter utsläppsfuskskandalen, Hans-Dieter Pötsch, Volkswagens styrelseordförande, och Rupert Stadler, vd för dotterbolaget Audi, uppges vara några av dem som har blivit fakturerade för resorna.

Vissa uppges ha fått betala över en miljon euro, motsvarande cirka 10 miljoner kronor.

Volkswagen-cheferna har blivit av med flera förmåner, bland annat subventioner för bostadshyror och striktare användning av privata chafförer för privata resor.

En förmån som cheferna inte har blivit av med är gratis helgresor med privatjet till hemorten från Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg i norra Tyskland.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?