Annons

Volkswagen återkallar 10.000 gasbilar

Volkswagen återkallar gasbilar som bara är några år gamla eftersom de kan utgöra "fara för liv", skriver företaget i ett pressmeddelande. I Sverige handlar det om 10.301 bilar.

Bild:TT

Modellerna som omfattas är Touran, årsmodell 2011-2014, Passat, 2011-2014, och Caddy, 2011 och 2012. Anledningen till återkallelsen är att själva gastankarna måste bytas ut mot nyare tankar med ett förbättrat lackskydd eftersom de gamla riskerar att rosta, då tankarna är placerade under bilen vilket kan leda till förkortad hållbarhet.

Om rosten inte upptäcks kan tankväggens tjocklek minska och tanken riskerar att gå sönder vilket skulle resultera i en fara för skada och för liv, skriver företaget i pressmeddelandet.

Volkswagen poängterar att de berörda bilarna fortfarande är lagliga. Bilägare kommer att få ett brev och ombeds kontakta en verkstad för att få tanken utbytt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?