Annons

Volkswagen är intresserade av att köpa Europcar

Tyska fordonsjätten Volkswagen överväger att lägga ett bud på uthyrningsjätten Europcar Mobility i syfte att expandera möjligheten att leasa samt hyra ut elbilar. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. Även Reuters skriver samma sak med hänvisning till källor. 

Foto:hadrian - ifeelstock

Enligt Bloombergs källor skall det finnas andra intressenter också, men givet coronakrisen kan det vara svårt att hitta en köpare. Reuters pekar ut riskkapitaljätten Apollo som intresserade. Krisen har slagit hårt mot resemarknaden vilket i sin tur påverkar hyrbilsmarknaden. Exempelvis har Hertz i USA gått omkull och befinner sig i en konkursprocess.

Europcar Mobility har anlitat rådgivare efter att det stått klart att den största ägaren Eruazeo SE varnat för att man eventuellt skulle gå ur. Börsvärdet är 390 miljoner euro på Parisbörsen. 

Enligt Reuters skall Volkswagen ha kontaktat biluthyrningsjätten och bett om att få genomföra en due dilligence. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?