ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

Volati skänker dryga miljonen

  • Foto: Jack Mikrut

Det blir allt mer kännbart för Roger Akelius som lovat att matcha alla bidrag till läkare utan gränser i december. Nu skänker nyligen börsnoterade industrigruppen Volati 1,2 miljoner kronor till organisationen. Även kommunikationsbyrån Oxenstierna & Partners har valt att sin julgåva till Läkare utan Gränser.

Nyligen börsnoterade industrigruppen Volati väljer att skänka sin traditionsenliga julgåva, om 1.000 kronor per anställd, till Läkare utan gränser. Totalt handlar det om en donation på 1,2 miljoner kronor. Som bekant dubblar Roger Akelius alla donationer till Läkare utan gränser under december.

"Vi har skänkt 1.000 kronor per anställd i över tio år. Läkare utan gränser gör ett fantastiskt jobb hos de mest utsatta och är en organisation som legat oss varmt om hjärtat länge", säger Patrik Wahlén, som är en av Volatis grundare. 

Det är inte första gången som Läkare utan gränser står som mottagare av Volatis julgåva. Förra året var det dock UNHCR som fick julpengen. Även Hand In Hand har fått donationer från Volati genom åren. 

"Att Roger är så generös och dubblar upp är också ett jättebra initiativ, så det har också påverkat valet av organisation i år", fortsätter Patrik Wahlén. 

Dessutom har kommunikationsbyrån Oxenstierna & Partners beslutat att skänka 3.000 kronor per konsult till samma ändamål, vilket summerar till 40.000 kronor. 

"Jag tror att vi alla på byrån är överens om att pengarna kommer göra mer nytta där det finns stora och akuta behov. Dessutom är vi jätteglada att Roger Akelius kommer att dubbla vår insats och skänka lika mycket pengar till. Hans initiativ lyfter verkligen fram positiva krafter", säger Linna Österman, vd på Oxenstierna & Partners. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer