Annons

Vodafone höjer vinstprognos

Världens näst största mobiloperatör Vodafone rapporterar en vinst som var bättre än analytikernas förväntningar och höjer samtidigt sin vinstprognos för helåret.

Den underliggande vinsten landade på 7,4 miljarder euro, drygt 72 miljarder kronor, för första halvåret i det brutna räkenskapsåret. Det var 13 procent högre än motsvarande period i fjol och bättre än aktieproffsens förväntade 7,08 miljarder euro.

Helårsvinsten 2017/2018 bedöms nu, enligt bolagets egen prognos, öka med cirka tio procent, jämfört med tidigare prognos på 4—8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?