1515
Annons

VO2 Cap ökar intäkter med 116 procent

VO2 Cap ökade intäkterna med 116 procent till 95,0 miljoner kronor för årets första kvartal. Rörelseresultatet uppgick till 1,1 miljoner kronor (-0,4), enligt bolagets delårsrapport.

Rörelseresultatet exklusive av- och nedskrivningar, ebitda, blev 3,9 miljoner kronor (0,3) medan nettoresultatet var 1,0 miljoner (-0,3).

”Med de ökade synergier vi skapat mellan våra dotterbolag, och därtill en god nykundsförsäljning, uppgick den organiska tillväxten till imponerande 27,3 procent vilket motsvarar närmare 12 miljoner kronor”, kommenterar bolagets vd Bodil Ericsson Torp i rapporten.

VO2 Cap-vd:n skriver vidare att bolagets övergripande mål är att under 2024 omsätta 1 miljard kronor med en ebitda-marginal på minst 8 procent.


Elbilspoolbolaget genomför sparprogram

Elbilspoolbolaget Move Abouts tillväxt i det första kvartalet var något lägre än förväntat. Bolaget har beslutat att genomföra ett omfattande åtgärdsprogram, enligt ett pressmeddelande. 

Move Abouts intäkter uppgick preliminärt till 14,1 miljoner kronor i det första kvartalet 2022 (7,5). Ebitda-resultatet försämrades till -14,3 miljoner kronor (-5,9).

Resultatet påverkades, förutom av den lägre beläggningen av bolagets elbilpooler under årets start, av noteringskostnader. Att tillväxten var något lägre än förväntat beror på att nedstängningarna av samhället i början på året hade en negativ effekt, uppger bolaget. 

”Som en följd av detta och på grund av indirekta effekter av kriget i Ukraina samt en för stor kostnadskostym, har bolaget beslutat om att genomföra ett omfattande åtgärdsprogram för att säkerställa lönsam tillväxt”, heter det vidare.

Som ett led i programmet kommer organisationen förenklas och landscheferna i koncernen har givits ett större ansvar. Samtliga dotterbolag berörs av åtgärdsprogrammet och 17 av 40 tjänster inom koncernen kommer att upphöra.

”Åtgärdsprogrammet väntas nå full effekt mot slutet av 2022 och förväntas medföra en väsentlig minskning av bolagets kostnader under 2023 samt att bolaget förväntas nå break-even väsentligt tidigare än vad som tidigare kommunicerats”, skriver Move About. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?