ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Vita husets budgetchef varnar för svartlistningen av Huawei

I maj svartlistade president Donald Trump kinesiska telekombolaget Huawei. Nu vill Vita husets budgetchef fördröja genomförandet av ordern, skriver Wall Street Journal.

I mitten av maj utfärdade USA:s president Donald Trumpen en presidentorder som ger federala myndigheter stora befogenheter att begränsa amerikanska företag från att göra affärer med kinesiska Huawei.

Ordern hindrar i praktiken Huawei-leverantörer och samriskbolag på 26 olika marknader från Bolivia till Burma från att köpa och sälja produkter på den amerikanska marknaden.  Ordern fick också Google och en rad andra bolag att bryta allt affärssamarbete med Huawei. 

Nu har Vita husets budgetchef skrivit till vicepresident Mike Pence och nio kongressledamöter bett att effektiviserandet av presidentordern ska skjutas upp.  Det rapporterar Wall Street Journal.

I brevet skriver budgetchefen Russell T. Vought att ordern hotar medföra en ”dramatisk minskning” av antalet bolag som kan sälja sina tjänster till amerikanska myndigheter och speciellt slå mot bolag på landsbygden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer