Annons

Virusskräck sänkte Wall Street

De ledande indexen på Wall Street vände ned till minus efter att ha inlett fredagen kring 1 procent plus.

Oro för ytterligare virusspridning sänkte humöret.

Foto:Richard Drew

Midsommaraftonen inleddes i dur på Wall Street efter uppgifter om att Kina ska öka sina köp av amerikanska jordbruksprodukter för att uppfylla sin del av handelsavtalet. Men efter några timmars handel satte virusskräcken åter sina klor i investerarna.

I stora delstater som Texas, Kalifornien och Florida har rekordmånga bekräftats smittade. Oron för en andra våg kan få delstater att återigen införa mer strikta regler för att minska spridningen. Teknikjätten Apple har också meddelat att de återigen ska stänga butiker i Florida, South Carolina, North Carolina och Arizona.

Vid handelsdagens slut var S&P 500 ned 0,6 procent, Dow Jones var ned 0,8 procent medan tekniktunga Nasdaq stängde kring nollan.

Bland enskilda bolag vände Apple efter nyheten om stängda butiker från plus till minus 0,6 procent. H&M-konkurrenten Gap pressades 2,4 procent och flygjättarna United Airlines och Delta föll 6,4 respektive 4,1 procent.

Den svenska strömningsjätten Spotify steg 2,6 procent efter att Rosenblatt Securities höjt sin riktkurs till 275 dollar, från tidigare 190 dollar. Spotify-aktien har de senaste två dagarna rusat drygt 20 procent efter nya avtal för poddar. Aktien stängde på den nya rekordnivån 225,3 dollar under torsdagen.

Kommunikationstjänsten Slack föll 3,2 procent efter att Goldman Sachs sälj-stämplat aktien och varnat för konkurrensen från Microsofts plattform Teams.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?