Hoppa till innehållet

Annons

Virusrestriktioner kan förlängas i Danmark

Danmarks coronavirusrestriktioner gäller till den 7 februari. Men nu öppnar statsminister Mette Frederiksen (S) för att förlänga dem ytterligare.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S).
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S).Foto: Philip Davali

”Situationen är så pass allvarlig att vi mycket väl kan komma att se ett behov av att förlänga några av de restriktioner som vi har i dag”, säger hon under en partiledardebatt.

”Samtidigt rullar vi ut vaccinet så snabbt vi kan. Omkring 3 procent av danskarna är vaccinerade, den högsta andelen i EU.”

Enligt gällande regler ska köpcentrum och liknande hålla stängt, liksom restauranger, kaféer och annan service, med undantag för hämtmat. Skolor undervisar på distans.

Danmarks R-tal, som visar det antal personer som varje smittad person i genomsnitt sprider coronaviruset till, har sjunkit till 0,6 från att ha legat på omkring 1,0 för en månad sedan, skriver hälsominister Magnus Heunicke på Twitter.

Danmark rapporterade 724 nya fall av covid-19 på tisdagen. Det är den lägsta dygnssiffran sedan oktober, enligt Statens Serum Institut.

Sammanlagt har Danmark registrerat 190.619 bekräftade fall av covid-19 och 1.837 döda.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera