Annons

Viruslarmet avblåst på lyxfartyg i Hongkong

3.600 personer som suttit virusisolerade på kryssningsfartyget World Dream i Hongkong får nu gå i land, rapporterar The South China Morning Post.

Foto:Kin Cheung

Klartecknet kommer sedan besättningen, som tidigare varit i kontakt med åtta gäster som visade sig vara smittade med coronavirus, testats och visat sig vara virusfria.

”Alla passagerare och besättningsmedlemmar kan lämna kryssningen”, säger Leung Yiu-Hong, representant för hälsokontrollerna vid Kai Tak, den nya kryssningsterminal som invigdes öster om stadens centrala delar 2013.

Där har fartyget legat i isolering i fyra dygn, efter att ha avbrutit en kryssning som inleddes den 2 februari. Turen skulle ha gått till Taiwan, men önationen vägrade ta emot World Dream. Fartyget tas nu ur drift tills vidare, meddelar operatören Dream Cruises.

Viruslarmen har drabbat flera stora kryssningsfartyg. Diamond Princess, med över 3.700 människor ombord, ligger fortfarande i isolering i Japan. De enda som har fått lämna fartyget är de som fått smittan, vilket för tillfället är drygt 60 personer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?