ANNONS:
Till Di.se

Vinstvarning rubbar inte storbankens syn på NCC

Byggbolaget NCC:s varning för innevarande kvartal drar ned prognosen för innevarande års nettoresultat med 29 procent. Vinstestimaten för kommande två år förändras dock inte.

Det skriver SEB i en analys där rekommendationen behåll upprepas tillsammans med riktkursen 195 kronor, efter luciamorgonens vinstvarning.

"Utstädningen banar väg för 2018", skriver SEB som påpekar att onsdagsmorgonens nedskrivningar verkar mer hänförda till potentiella risker jämfört med tidigare varningar som rört faktiska förluster.

Onsdagen vinstvarning var den andra på kort tid från NCC. En storägare som Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med lyfter fram att NCC-ledningen, efter att vd:n Peter Wågström tvingats lämna bolaget, nu har rensats. Som skuldfritt och med oförändrade estimat för kommande år ser ägaren, som önskar uttala sig anonymt, positivt på framtiden.

Efter år av nedskrivningar kan vi nu vara i ett läge nära slutet med den typen av utmaningar för byggindustrin. För NCC är värderingen attraktiv i dagsläget om bolaget rör sig mot normaliserade marginaler, påpekar Nordea i en kommentar, men banken tror samtidigt att sentimentet kring bolaget och aktien "sannolikt" kommer att vara negativt även fortsättningsvis.

NCC-aktien tappar runt 9 procent på onsdagsförmiddagen i spåren av vinstvarningen och aktien har fallit nära 30 procent hittills under 2017.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies