1515

”Vinstmaximering inte längre den enda ledstjärnan”

Storföretagens växande makt ställer dem inför nya utmaningar där vinstmaximering inte längre är den enda ledstjärnan. De växande klyftorna skapar alltmer global oro, samtidigt som halverade utsläpp fram till 2030 är en av våra absolut största frågor.

Jordens framtid är på spel. Halverade utsläpp fram till 2030 är en av våra absolut största frågor, skriver Peter Fellman.
Jordens framtid är på spel. Halverade utsläpp fram till 2030 är en av våra absolut största frågor, skriver Peter Fellman.Foto:NASA
Di:s chefredaktör Peter Fellman.
Di:s chefredaktör Peter Fellman.Foto:Pontus Höök

Vi har i över 40 år rapporterat om hur företag på och utanför börsen presterat genom nyckeltal som vinstmarginal, omsättning och direktavkastning. Nu är det dags att ta nästa steg.

Framtidens investerare ställer nya krav på bolagens redovisning av andra nyckeltal. Det innebär att styrelser, vd:ar och bolag får nya mål att leva upp till.

Därför börjar Dagens industri, som första affärstidning i världen, regelbundet publicera klimatindikatorer, och därmed lyfta fram klimatfaktorer som avgörande nyckeltal. I ett första steg presenterar vi klimatindikatorer för 124 börsbolag.  

Dagens industris klimatindex utgör ett viktigt fundament för vår ekonomijournalistik och granskning av börsbolagens klimatarbete, som vi hoppas ska fungera både som inspiration och som en spark i baken. Och naturligtvis hoppas och tror vi att flera affärstidningar världen över snart kommer att följa efter.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?