ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Börsbolagens utsläpp

”Vinstmaximering inte längre den enda ledstjärnan”

  • Jordens framtid är på spel. Halverade utsläpp fram till 2030 är en av våra absolut största frågor, skriver Peter Fellman. Foto: NASA
  • Di:s chefredaktör Peter Fellman. Foto: Pontus Höök

Storföretagens växande makt ställer dem inför nya utmaningar där vinstmaximering inte längre är den enda ledstjärnan. De växande klyftorna skapar alltmer global oro, samtidigt som halverade utsläpp fram till 2030 är en av våra absolut största frågor.

Vi har i över 40 år rapporterat om hur företag på och utanför börsen presterat genom nyckeltal som vinstmarginal, omsättning och direktavkastning. Nu är det dags att ta nästa steg.

Framtidens investerare ställer nya krav på bolagens redovisning av andra nyckeltal. Det innebär att styrelser, vd:ar och bolag får nya mål att leva upp till.

Därför börjar Dagens industri, som första affärstidning i världen, regelbundet publicera klimatindikatorer, och därmed lyfta fram klimatfaktorer som avgörande nyckeltal. I ett första steg presenterar vi klimatindikatorer för 124 börsbolag.  

Dagens industris klimatindex utgör ett viktigt fundament för vår ekonomijournalistik och granskning av börsbolagens klimatarbete, som vi hoppas ska fungera både som inspiration och som en spark i baken. Och naturligtvis hoppas och tror vi att flera affärstidningar världen över snart kommer att följa efter.

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer