Annons

Vinstlyft för Naxs

Investmentbolaget Naxs redovisar ett resultat efter skatt på 38,9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (-25). Resultatet per aktie uppgick till 2:62 kronor (-1:68).

Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 56:69 kronor.

Styrelsen avser att göra den förslagna utdelningen för verksamhetsåret 2016 beroende av hur mycket som distribuerats i form av återköp under första kvartalet 2017.

Styrelsen avser föreslå årsstämman en utdelning om högst 2:70 per aktie. NAXS lämnade 2:50 kronor per aktie i utdelning till aktieägarna för räkenskapsåret 2015.

Den faktiska utdelningen att föreslås årsstämman kommer att beräknas som skillnaden mellan 40.090.415:40 och det belopp som har distribuerats i form av återköp av egna aktier under perioden från och med den 1 januari till och med den 31 mars 2017. Styrelsen kommer att offentliggöra den föreslagna utdelningen innan kallelsen till årsstämman publiceras.

Vidare föreslår styrelsen årsstämman att besluta om ett fortsatt mandat att göra återköp av egna aktier.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?