Annons

Vinstlyft för Devport

First North-noterade utvecklings- och teknikkonsulten Devport redovisar ett resultat efter skatt på 6,2 miljoner kronor (2,0) för det fjärde kvartalet 2017.

Omsättningen uppgick till 70,4 miljoner kronor (46,5).

Ebita-resultatet exklusive jämförelsestörande poster var 9,9 miljoner kronor (2,7).

För helåret 2017 uppgick omsättningen till 235 miljoner kronor (154). 

Vd Nils Malmros skriver att bolaget märker av en hög efterfrågan på bolagets tjänster och ser en fortsatt stark konjunktur inom fordonsindustrin med stora behov hos kunder inom samtliga affärsområden. 

"Lägger vi också till att vi planerar för fortsatt stark organisk tillväxt i antal sysselsatta samt också tillväxt genom förvärv under året så är det mycket som talar för att vi kommer kunna se fram emot ett intressant år 2018 där vi tar ett stort kliv mot vårt mål om en halv miljard i omsättning, med god lönsamhet, om tre till fem år", skriver Nils Malmros.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?