Annons

Vinstdubbling för teknikkoncernen Sdiptech

Teknikkoncernen Sdiptech redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 55,3 miljoner kronor (25,5). 

Nettoomsättningen steg till 513 miljoner kronor (419), en ökning med 22 procent. Den organiska omsättningstillväxten var dock bara +3,3 procent, varav +1,6 procentenheter från valutaeffekter.

Rörelseresultatet ökade till 79,5 miljoner kronor (42,0).

”Marknadsläget var gott inom våra tre affärsområden med god efterfrågan överlag och bra organisk vinstutveckling”, skriver vd Jakob Holm om det fjärde kvartalet.

”Efterfrågan i våra affärsområden är överlag god och vi upplever inga starka tecken på en konjunkturavmattning”, tillägger Sdpitech-chefen vidare.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om utdelning till preferensaktieägarna i enlighet med bolagsordningen. Styrelsen föreslår samtidigt att ingen utdelning lämnas på stamaktier av serie A eller B.

”Vår skuldsättning är kalibrerad mot en årlig förvärvad tillväxt om 90 miljoner kronor ebita och efter en lugnare förvärvsperiod under hösten kan vi in i 2020 oförtrutet jobba vidare med oförändrade tillväxtmål”, fortsätter Sdiptech-chefen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?