ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ving-ägarens kris mer akut – myndighet förbereder kaosplan

  • Foto: Chris Ratcliffe

Den brittiska flygmyndigheten förbereder nu för kaos om Ving-ägaren Thomas Cook tvingas ställa in sina flygningar. Det uppger Bloomberg.

Förra veckan avslöjade Sky News att resejätten är överens med kinesiska Fosun Tourism om ett räddningspaket på 13 miljarder kronor. Men bolaget har fortfarande inte lyckats slutföra förhandlingarna med de obligationsinnehavare som måste godkänna affären.

Om resejätten inte får stöd från minst två tredjedelar av obligationsinnehavarna riskerar bolaget att stå utan pengar redan denna månad. Pengar som är extra akuta för bolaget som ska göra förskottsinbetalningar inför nästa års säsong.

För att få mer tid till förhandlingar uppger Financial Times att företaget nu har försökt övertyga en brittisk domstol om att skjuta fram ett möte som är planerat med alla obligationsinnehavarna på onsdag. En grupp hedgefonder som har tagit positioner mot resebolaget väntas kräva ekonomisk ersättning för att godkänna avtalet.

Charterresepionjären Thomas Cook har under lång tid pressats av dålig lönsamhet och kommit med flera vinstvarningar under det senaste året. 

Om Thomas Cook, med 178 år på , går under riskerar 21.000 jobb att gå förlorade. 

Bolagets aktie föll 3,92 procent till 4,90 pence i fredagens handel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer