1515

Villapriserna fortsätter uppåt

Småhuspriserna fortsätter uppåt och under perioden december-februari steg de med 1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod. Snittpriset på en småhusfastighet uppgick till 2,9 miljoner kronor under perioden. Det visar statistik från SCB.

Bild:TT

Jämfört med samma tremånadersperiod ett år tidigare steg småhuspriserna med 9 procent. På länsbasis steg priserna i samtliga Sveriges 21 län jämfört med samma period för ett år sedan.

De största prisuppgångarna hittar vi i Kronobergs län och Gotland med 17 respektive 16 procent medan den lägsta prisuppgången återfinns i Kalmar län med 4 procent.

I storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö steg småhuspriserna med 7 procent respektive 11 och 9 procent jämför med samma tremånadersperiod för ett år sedan. Medelpriset på ett småhus i Stor-Stockholm uppgick till 5.585 tusen kronor under perioden samt  4.425 respektive 3.545 tusen kronor för Stor-Göteborg respektive Stor-Malmö.

Det genomsnittliga priset på en småhusfastighet i Sverige uppgick till 2,9 Mkr under perioden.

https://infogr.am/smahuspriser_per_lan


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?