ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vilhelmina Mineral avbyter notering

Vilhelmina Mineral, som utvecklar koppar- och zinkprojekt i Norden, har beslutat att skjuta upp listningen av bolagets aktie på handelsplatsen NGM Nordic MTF till en senare tidpunkt. Samtidigt avbryter bolaget sin spridningsemission och finansierar sig istället via en riktad emission till en mindre grupp investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Bolagets styrelse har fattat beslut att skjuta upp notering och ställa in spridningsemission baserat på uppfattningen att förutsättningarna på de finansiella marknaderna i nuläget är mindre gynnsamma och att notering av bolagets aktie därför bör ske vid en senare tidpunkt", är budskapet. 

Efter beslutet om inställd spridningsemission har Vilhelmina Mineral bestämt att de investerare som tecknat sig i denna spridningsemission inte kommer att tilldelas aktier. 

Istället har företaget genomfört en mindre riktad nyemission om cirka 2,04 miljoner aktier till kursen 3 kronor per aktie som tillför bolaget 6,1 miljoner kronor före emissionsomkostnader.

Första handelsdag var tidigare planerad till den 29 november. NGM:s villkorade godkännande är giltigt fram till och med den 27 mars 2019.

Vilhelmina Mineral fokuserar för tillfället på det svenska projektet Stekenjokk och Levi samt det norska projektet Jomafältet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer