Vilda protester mot sparpaket i Brasilien

Vilda protester utbröt i brasilianska städer efter att parlamentet sagt ja till president Michel Temers frysning av statens utgifter i 20 år. Demonstranter, många maskerade, drabbade samman med polisen i huvudstaden Brasilia och tände bland annat eld på en buss. Enligt polisen greps omkring 100 personer.

I Sao Paulo attackerade demonstranterna högkvarteret för FIESP, landets största industriorganisation.

Omröstningen i parlamentet innebär att spartaket nu är en del av konstitutionen, och en del i Temers uttalade mål att laga landets trasiga ekonomi.

Samtidigt blir Temer mindre och mindre populär, bland annat på grund av korruptionsanklagelser mot många av hans politiska allierade. Med arbetslösheten kring tolv procent och en envist hög inflation finns mycket misstro bland landets invånare mot sparpaketen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?