Annons

Viking Line vill permittera större delen av personalen

Färjejätten inleder förhandlingar med facket på fredagen.

”Bokningsläget är sådant att vi är tvungna att vidta sådana här åtgärder”, säger rederiet till Di.

Viking Line drabbas hårt av coronaviruset, med en mängd avbokningar.
Viking Line drabbas hårt av coronaviruset, med en mängd avbokningar.Foto:Hasse Holmberg

Viking Line drabbas hårt av coronaviruset, med en mängd avbokningar. På fredagen inleder färjerederiet, som har sju fartyg varav fem under finsk flagg, permitteringsförhandlingar med Finska Sjömansunionen, säger kommunikationschefen Johanna Boijer-Svahnström på telefon från huvudkontoret i Mariehamn på Åland.

”Vi har kallat vår finska personal ombord och i land till samarbetsförhandlingar gällande permitteringar”, säger hon och förklarar att permitteringar inte är detsamma som uppsägningar utan kan handla om att gå ned till exempelvis 80 procents tjänstgöring, med fyra i stället för fem dagars arbete per vecka.

Svenskflaggade Cinderella och ett estniskt fartyg berörs inte, däremot 2.400 personer som arbetar på övriga fem fartyg. Totalt har Viking Line strax under 3.000 anställda, om de som arbetar på det estniska fartyget och egentligen är anställda i ett estniskt bemanningsbolag inkluderas.

Hur många tror du kommer att beröras av permitteringarna?

”Det kommer nog att beröra väldigt många, det gäller hela den finska personalen, sedan får vi se hur det sköts.”

Hur kommer det sig att ni råder den finska personalen stå för hela kostnaden, och inte den svenska?

”Det är mycket administration i det här, och jag kan inte kommentera än vad vi gör i Estland eller Sverige. Det här är ett steg i ett åtgärdsprogram för att få ned kostnaderna”, säger Johanna Boijer-Svahnström och nämner hur både svenska och finska myndigheter för närvarande avråder från resor.

”Folk ringer och flyttar eller avbokar sina resor. Bokningsläget är sådant, som i övriga resebranschen just nu, att vi är tvungna att vidta sådana här åtgärder”, fortsätter hon.

Några planer på att ställa in trafik finns däremot inte, trots permitteringsplanerna.

”För tillfället har vi inga sådana planer”, säger kommunikationschefen, och menar att fartygen kan köras med mindre än fulltalig personal i dessa dagar av färre passagerare, till exempel genom att se över vilka ”servicepunkter” (butiker och restauranger) som ska hållas öppna.

”Vi får titta på allt sådant.”

I onsdags övergav Viking Line till följd av spridningen av coronaviruset sin tidigare prognos om att resultatet 2020 skulle hamna i linje med det som uppnåddes 2019.

Viking Line-aktien är noterad på Helsingforsbörsens men handlas sparsamt. Kursnedgången sedan den allmänna börstoppen kring den 20 februari är det för sektorn relativt modesta 17 procent. Börsvärdet uppgår till 177 miljoner euro och största ägare enligt Holdings är sedan i somras svensken Jakob Johansson, som i samband med sitt köp intervjuades i Di.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?