Annons

Viking Line vänder till vinst

Åländska rederijätten Viking Line redovisar ökande omsättning och en vändning till vinst i det fjärde kvartalet. Omsättningen uppgick till 123,2 miljoner euro (122,3), en ökning med 1 procent mot föregående år. 

Bild:JOHAN ENGMAN / TT

Rörelseresultatet blev 3,7 miljoner euro (-1,1), med en rörelsemarginal på 3,0 procent. Resultatet före skatt var 1,9 miljoner euro (-2) och efter skatt 1,5 miljoner euro (-1,7).

Resultat per aktie hamnade på 0,14 euro (-0,16). 

Viking Line föreslår 0,20 euro i utdelning."Konkurrensen inom Viking Lines trafikområde innebär en fortsatt press på såväl priser som volymer, vilket påverkar införtjäningen per passagerare negativt. 

Bunkerprisnivån förväntas vara högre jämfört med 2017", skriver rederiet. Under våren 2018 genomförs en förändring av organisationsstrukturen vilket förväntas ha en positiv inverkan på koncernens resultat. 

Styrelsen bedömer som helhet att rörelseresultatet för 2018 kommer att förbättras jämfört med rörelseresultatet för 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?