1515

Victor Muller: "Jag är säker på min sak"

På tisdagsmorgonen kom Victor Muller, före detta styrelseordförande i Saab Automobile,  i sällskap med sin advokat Hans Strandberg till hovrätten för Västra Sverige som ligger i det pampiga stenhuset vid Packhusplatsen i Göteborg som tidigare var Broströmrederiets huvudkontor.

Victor Muller såg samlad ut och pratade kort med Di.

"Jag skulle hellre vara någon annanstans, men när jag nu måste vara i rätten så känns det bra att vara i Göteborg. Jag tycker om Göteborg".

Vad tycker du om åklagarens sätt att lägga upp målet?

”Det har jag inget att säga om. Den första instansen kom med en väldigt tydlig dom och nu är det den här domstolen som får säga sitt. Jag känner mig säker på min sak.

I tingsrätten var flera i den tidigare ledningen åtalade, däribland förre vd:n Jan Åke Jonsson och tidigare chefsjuristen Kristina Geers, men efter att alla åtalade friats av Vänersborgs tingsrätt valde åklagaren att bara gå vidare i den delen som rörde svindlerimisstankar mot Victor Muller.

"Det känns väldigt ensamt, men jag är glad för de andras skull att de inte behöver vara här", säger Victor Muller.

Åklagaren anser att Victor Muller, som var styrelseordförande i Saab Automobile, gjorde sig skyldig till grovt svindleri genom att lämna vilseledande uppgifter i bland annat press, radio och tv under våren 2011. Det var en tid när Saabs ekonomiska kris förvärrades och produktionen på fabriken i Trollhättan stannade.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?